30 Ocak 2018 Salı

31 Ocak 2001 İstanbulspor-Beşiktaş

,
   Türkiye Kupası'nda statü neredeyse her sene değişir, en güzeli ve en heyecan verici olanı ise tek maç eleme üzerinden oynanan statü. Bu şekilde aralarında güç farkı olan takımlar daha zevkli maçlar çıkartabiliyor. İstanbulspor'un kendine ait bir stadı olmadığı için maç Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'nda oynanıyor. Rakibin kadrosunda yıllarca Beşiktaş forması giymiş olan Zeki Önatlı ve Recep Çetin yer alıyor.

Şifo Mehmet ve Zeki Önatlı
   Maçın daha 4. dakikasında Maraton'da, Beşiktaş tribünü önünde kazanılan serbest vuruşta Nihat'ın güzel ortasına Ahmet Dursun vuruyor ve 1-0 öne geçiyoruz.
   Gol sonrası oyun bayağı bir hareketleniyor, iki takım da tehlikeli pozisyonlar bulsa da sonuç gelmiyor. İlk yarı bitimine kadar İstanbulspor daha etkin oynuyor, gole bazen Fevzi, bazen de beceriksizlikleri engel oluyor.
   İkinci yarı ise tam tersi bir mücadele geçiyor, Beşiktaş daha çok pozisyona giren takım oluyor. Maçın 56. dakikasında Pascal Nouma'nın attığı nizami golü hakem ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıyor. Gol kaçırma serisini önce 84. dakika Deli İbo, sonra 90. dakikada Tunç bozuyor ve 3-0'lık rahat bir skorla yarı finale çıkıyoruz.
Kadıköy'de Beşiktaş Tribünü

Maçın Geniş Özeti

0 yorum to “ 31 Ocak 2001 İstanbulspor-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger