21 Aralık 2018 Cuma

22 Aralık 2001 Beşiktaş-Gaziantepspor

,
   Takımımız ilk yarının son haftasında İnönü'de Gaziantepspor'u ağırlıyor. Rakip kadroda, Maksim Romashchenko, Ömer Çatkıç, İbrahim Toraman, Fatih Tekke ve Julio Cesar gibi, bir zamanlar ligimize damga vurmuş oyuncuları görüyoruz. Takımın başında da eski futbolcularımız Samet Aybaba ve Ulvi Güveneroğlu bulunuyor. Gaziantep her zaman bize ters gelen bir takım olmuştur, bu etkenlerin yanında hakem Ali Aydın da kötü bir performans sergileyince kaos dolu bir maça şahit oluyoruz. 

   Maça özellikle sol kanattan Deli İbo'nun bindirmeleriyle etkili başlıyoruz, karşılığında Gaziantepspor da aklı başında bir oyun sergiliyor, her topla buluşmalarını iyi değerlendiriyorlar ve 17. dakikada Romashchenko'nun akıl dolu vuruşuna biraz da Fevzi'nin hatası ekleniyor ve 1-0 geriye düşüyoruz. 
   Golden 2 dakika sonra Fevzi hatasını telafi edip farkın ikiye çıkmasını engelliyor. Şuan pek görmediğimiz bir tablo oluşuyor, tribün de takım da yediğimiz golden fazla etkilenmiyor. Sol kanattan ataklarımız devam ediyor ve 32. dakikada maç başından beri iyi mücadeleleriyle dikkat çeken Zoubeir Baya ile İbrahim Üzülmez'in baş rolünde bulunduğu golle eşitliği sağlıyoruz. Şuan kadromuzda Deli İbo'nun gol vuruşunu yapabilecek çok az oyuncu bulunuyor.
   Baskımız devam ederken golden 6 dakika sonra Ali Aydın'ın art arda verdiği yanlış kararlarla hem saha hem tribün geriliyor. İlhan gole giderken dokunmamasına rağmen rakip oyuncu kendini yere atıyor ve hakem pozisyonu durdurup faul veriyor. İlhan Mansız itiraz sonrası sarı kart görüyor ve ortalık karışıyor. Tribünden yükselen küfürleri anonsla kesmeye çalışan Ali Aydın başarısız oluyor, 'Sahaya İneriz Ananızı S.....z!' sloganı sonuç buluyor ve tribün sahaya iniyor. Birkaç dakika sonra hem oyuncuların çabası hem de anonsların etkisiyle Beşiktaş tribünü sakinleşiyor ve ilk yarı bu ortamda sona eriyor. Özellikle ilk yarının son dakikasında yapılan, özette duyabileceğiniz 'Kapalı tribünün arkası lütfen ön tarafa gelmeyin!' anonsu Beşiktaş tribününün etkisini gösteriyor.
Maçın 43. dakikasında Beşiktaş taraftarı sahaya inip hakem Ali Aydın'a saldırdı
   Tarihimizde kaos dolu çok maç vardır ama kaosun bize yaradığı maç epey azdır. Bu maç da onlardan biri oluyor ve ikinci yarı başlar başlamaz tribünü de arkasına alıp saldırıyor Kara Kartal. 
   Çok geçmeden de takımın en hırslı oyuncusu İlhan'la golü buluyoruz. Golü atmak yetmiyor İlhan'a, bir de korner direğine tekme atıyor. Bu maça dair hatırladığım en net olay da buydu, korner direğine atılan tekme ve haftalarca bu pozisyona neden ikinci sarıdan kırmızı kart verilmediğinin konuşulması. Medyanın büyük baskısıyla İlhan Mansız PFDK'ya sevk edildi fakat herhangi bir ceza almadı. 
   Gol sonrası ataklarımız devam ederken Gaziantep savunması açıklar veriyor ve 72. dakikada Romashchenko'nun kırmızı kart görmesiyle oyun hakimiyeti tamamen Kara Kartal'a geçiyor. Maç başından beri iyi performans sergileyen Ronaldo, savunmadaki kritik hamleleri ve geriden oyun kurmasıyla öne çıkıyor. Özellikle ileriye gönderdiği uzun paslar dikkat çekerken bunlardan birini Ahmet Dursun harika bir vuruşla değerlendiriyor ve farkı ikiye çıkartıyoruz.
   Rahatlayan takımımız oyunu rölantiye alıyor, Fatih Tekke ve İbrahim Toraman'la gol arayan rakip sonuç bulamayınca maç 3-1 son eriyor. Birbirinden anlamlı hikayeler barındıran bu maç sonrası Kara Kartal maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturuyor. Maçta yaşanan olaylar sebebiyle Beşiktaş'a bir maç seyircisiz oynama sezası verildi.

Maçın Geniş Özeti:

0 yorum to “ 22 Aralık 2001 Beşiktaş-Gaziantepspor ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger