11 Ocak 2018 Perşembe

12 Ocak 2008 Konyaspor-Beşiktaş

,
   Konyaspor 2003 sezonunda tekrar süper lige geldikten sonra en nefret edilen deplasmanlardan biri olmuştur. Berbat zemin, berbat tribün yapısı, mevsim fark etmeksizin soğuk hava  ve istisnasız her maçta takımın oynadığı kötü futbol. Zira bu maça kadar oynanan 4 maçta 2 beraberlik, 1 mağlubiyet ve sadece 1 galibiyet almıştır Beşiktaş. Aynı gün Akatlar'da Türk Telekom'la basket maçı olduğu için, harika zemin ve futbola tanıklık edemeyecek olmak çok üzücüydü. 

   Ligin ilk yarısı çalkantılı geçmesine rağmen, ikinci yarının ilk maçı öncesi lider Sivasspor ile aramızda sadece 3 puan fark bulunuyor ve dördüncü sırada yer alıyoruz. Devre arası takıma katılan Filip Holosko'nun maçtan üç gün önce Türkiye Kupası maçında güzel bir performans sergileyip gol de atması şampiyonluk yolunda büyük umutlar yeşertiyor. Ayrıca Holosko bu maçta Beşiktaş formasıyla ilk lig maçına çıkıyor.
      Maçın 14. dakikasında Konyaspor Sedat Ağçay'ın golüyle öne geçiyor. Golden sonra iki takımın da cılız ataklarını görüyoruz. Bir de devre arasına kadar maç, hakem Halis Özkahya ile Ali Tandoğan arasında geçiyor. Ali önce ceza sahası içinde, birkaç dakika sonra da ceza sahasının bir karış dışında düşürülüyor, bu pozisyonlar hakemin umurunda bile olmuyor ve ilk yarıyı 1-0 geride kapatıyoruz.
   Takımımız ikinci yarıya daha hızlı başlıyor ve 49. dakikada üst üste kazanılan ikinci kornerde Toraman'ın kafa golüyle eşitliği sağlıyoruz. 
Golden sonra iki takımın da atakları sadece uzaktan deneme şutlarıyla oluşuyor ama 75. dakikadan itibaren kontrolü ele alıyoruz. Bobo iki organize atakta kaleciyle karşı karşıya kalıyor ama golü atamıyor.
   Ve 85. dakikada oyunun kaderini değiştirecek değişiklik gerçekleşiyor, Delgado'nun yerine Nobre sahaya giriyor. 93. dakikada Tello atağı başlatırken, o harika uzun toplarından birini Bobo'ya gönderiyor, Bobo göğsüyle Nobre'ye indiriyor, Nobre Allahına kadar vuruyor ve sahada 9 dakika kalıp 3 puanı getiriyor takıma.
   Gol esnasında Akatlar'ın girişinde herkes radyodan dinliyordu maçı, gol olduğu anda yaşanan sevinci, bağıra bağıra sağa sola koşan insanları ömrüm boyu unutmayacağım. 2007-2008 Sezonunda tam dört maçı son dakika golüyle kazandık, Ankaraspor maçında Nobre'nin attığı nizami gol de verilmiş olsa bu sayı beş olacak ve şampiyonluk için her şey değişmiş olacaktı. 
   Futbolda o gün işler istediğimiz gibi giderken basketbolda tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Türk Telekom'a kaybetmemizle play-off eşleşmesine 1-0 geride başladık. Ligi lider bitiren ve tarihimizin en iyi kadrolarından birine sahip olan takımımız yarı finalde Telekom'a elenerek sezonu kupasız kapadı.

Maçın Özeti;

Maçın Öyküsü (Lig Tv);

2 yorum to “ 12 Ocak 2008 Konyaspor-Beşiktaş ”

  • 13 Temmuz 2019 17:53

    O dönem 13 yaşındaydım ve Konya'nın Huğlu kasabasında yaşıyordum. Kasaba ile stadyum arasında 125 km vardı. Zaten Beşiktaşlıların içinde bilet de yoktu. Konyasporluların içinde kale arkasında bakmak zorunda kalmıştık. Aşırı soğuk bir gündü. 90.dakikada stadyumu yavaş yavaş terk ederken Beşiktaş Nobre ile golü buldu. Bütün stadyumda sessizlik oldu. İlk başta ofsayt falan sandım, stadın dışına çıkınca telefondan maçı TV'de izleyen dedemi aramıştım. O da golün ofsayt olmadığını söylemişti. İnanılmaz mutlu olmuştum.

    delete
  • 28 Ekim 2019 19:49

    O dönem ben 11 yaşındaydım. Eski Yeşil Tribünde izlemiştim maçı. Gerçekten inanılmaz bir soğuk vardı. Herkes ısınmak için zıplıyordu :) Son dakika golünden sonra Konyaspor taraftarlarının içinde bağırmıştım. Hey gidi hey.. 12 sene olacak..

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger