8 Şubat 2019 Cuma

10 Şubat 2006 Diyarbakırspor-Beşiktaş

,
   Günlerden cuma, Kara Kartal 'lanetli' Diyarbakır deplasmanına çıkıyor. 19 Yıldır kazanamadığımız deplasman, akıllara direk olarak 100. yılımızdaki tek mağlubiyetimizi getiriyor. O günden beri Diyarbakırspor'u sevmem, ismini görünce ufak bir korku gelir. Yeni transferlerimiz Gökhan Güleç ve Bobo ilk 11'de yer alıyor, Rakipte ise geçen sezon formamızı koruyan Ramazan Kurşunlu göze çarpıyor. Maçın başlamasıyla beraber daha 7. dakikada, 5 yıl sürecek olan Beşiktaş kariyerine hızlı bir başlangıç yapıyor Bobo ve ilk golünü Sergen'in pasıyla atıyor.
   Maçın yorumcusu olan Hakan Ünsal, attığı gole rağmen sürekli Bobo hakkında olumsuz yorumlar yapıyor ve birkaç defa Gökhan Güleç'i daha başarılı bulduğunu belirtiyor. Yıllarca 'yan yana oynarlar mı?' tartışması yaratılan Sergen-Tümer ikilisi harika bir performans sergiliyor. Özellikle futboldaki son demlerini yaşayan Sergen yaşına rağmen göz dolduruyor. 
   Güzel futbol 15. dakikada bir gol daha getiriyor. Bu sefer bir diğer yeni transferimiz Gökhan Güleç ilk golünü atıyor, golün asistini ayağının dışıyla Tümer yapıyor. Gol sonrası çok rahat bir oyun sergiliyoruz fakat net pozisyonları cömertçe harcıyoruz. Diyarbakırspor ise topa sahip olsa bile etkisiz ataklar gerçekleştiriyor. Takımımızda kötü oyunuyla göze batan isim ise Jose Kleberson oluyor. İlk yarıyı rahat bir skorla 2-0 önde kapatıyoruz.
   İkinci yarıya daha hızlı başlayan Diyarbakırspor ilk tehlikeli atağında golü buluyor. Gol sonrası rakip sert bir futbol sergilemeye başlıyor. Maçın 76. dakikasında düğümü çözecek olay gerçekleşiyor, Bobo'nun yerine devre arası Trabzonspor'dan transfer ettiğimiz Tomas Jun sahaya giriyor. Çek futbolcu oyuna girdikten 3 dakika sonra Türkiye'deki ilk golünü atıyor. Sahaya çıkan  bütün transferlerimiz gol atmış oluyor. Golden sonra maç rölantide geçiyor ve 25 Nisan 1987'den sonra ilk kez Diyarbakır deplasmanından galibiyetle dönüyoruz. Bir nevi 100. yılın intikamı da alınıyor.

Maçın Geniş Özeti:

0 yorum to “ 10 Şubat 2006 Diyarbakırspor-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger