2 Kasım 2017 Perşembe

2 Kasım 2012 Beşiktaş-CSKA Moskova

,
   11-12 Sezonu play-off serisi ve bu serinin şampiyonlukla sonuçlanması Beşiktaş tribününde güzel bir basketbol kültürü yarattı. Takım ataktayken beste, top rakipteyken ıslık, serbest atışlarda ölümcül sessizlik. Kazanılan şampiyonlukta bunların etkisi çok büyüktü. Ve bu şampiyonluk Euroleague'in yolunu açtı. Çocukluktan beri Efes'in, Ülker'in Euroleague maçlarını televizyondan imrenerek izleyen biri olarak Beşiktaş'ın bu kupaya katılması inanılmaz heyecan vericiydi.

   Partizan ve Bamberg'i deviren Karakartal deplasmanda Barcelona'ya mağlup olmuştu. Deplasmanda Barcelona'ya karşı öne geçtiğimizi gördü bu gözler o bile yetti. CSKA Maçı içeride oynadığımız ilk büyük maçtı ve heyecanı tabi ki daha fazlaydı.
   CSKA Maça harika başladı, ilk periyot 4 sayılık az farkla bitmiş olsa da bu sadece göz yanıltıyordu ve ilk yarı 12 sayılık farkla sonuçlandı. Hücum ribaundları ve bizim girmeyen onların giren üçlükleri bu sonucu doğuruyordu. İkinci yarı takım toparlanır diye iyimser düşüncelere kapılırken üçüncü periyotta her şey daha da sarpa sardı.
   Üçüncü periyotun ortalarındayken fark 20'leri bulunca tribün CSKA'yı ıslıkla, faullerde susmakla deviremeyeceğinin farkına varıyor. Vorontseviç'in üçlüğü ve Patrick Christopher'ın bomboş kaçırdığı turnike tribüne maçı bıraktırıyor. Ve kimse sahadaki o büyük farkla ilgilenmiyor. Maçın sonuna kadar sürecek harika bir gürültü başlıyor tribünden ve bu maçın efsane olarak kalmasını sağlıyor.
   Üçüncü periyot "Sevinmek İçin Sevmedik Biz Seni!" ile sonlanırken, 4. periyot "Sevemez Kimse Seni Benim Sevdiğim Kadar!" sesleriyle başlıyor. Bu esnada dünya yıldızı Teodosic Beşiktaş tribünlerine kitleniyor.
   İki takım arasındaki fark o kadar büyüktü ki, ilk üçlüğümüzü maçın bitimine 5 dakika kala atabilmiştik. Tribünün yıllar boyunca unutlmayacak harika performansına rağmen maçı 85-58 kaybediyoruz. Hatırladıkça üzülürüm, tarihimiz boyunca Euroleague'e katıldığımız tek sezon maalesef tarihimizin en kötü kadrolarından biriyle mücadele ettik. Bir çok fırsat geçmesine rağmen büyük denilebilecek takımlardan hiç birini yenemeden kupadan elendik. Şampiyon kadroyu koruyabilseydik her şey daha farklı olabilirdi...

Ve tribünün 27 dakikalık harika performansı;

1 yorum :

  • 13 Mart 2018 19:44

    beşiktaş liverpool maçı içinde böyle bir makale bekliyorum :)

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger