27 Temmuz 2017 Perşembe

27 Temmuz 1996 Galatasaray-Beşiktaş

,
   90'ların sonuna kadar devam eden geleneksel TSYD Turnuvası'nda 96-97 sezonunun ikinci maçında Beşiktaş ile Galatasaray bir temmuz akşamı İnönü'de karşı karşıya gelir. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Rasim Kara ile Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Fatih Terim de ilk defa bu maçta T.D olarak karşılaşırlar.

   İki takımın da kadrosunda bir çok yeni isim varken en çok dikkat çeken oyuncu ilk defa Beşiktaş formasıyla kaleye geçen Marjan Mrmic oluyor. Beşiktaş'ta ilk maçını yaşayan Hırvat kaleci 98 sonuna kadar kaleyi kimseye kaptırmayacaktır.
   Maça çok hızlı başlayan Karakartal birbirinden güzel 3 gol bulur. Bu harika gollerin ikisi, sezon boyunca takımı sırtlayacak olan Sergen Yalçın'dan, diğeri ise Orhan Kaynak'tan gelir. Bu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapatır Beşiktaş.
   İkinci yarıda tempoyu yavaşlatan Beşiktaş sonucun lehine gitmesini sağlar, bu durumda en çok payı olan da kaleci Mrmic'dir. 54. Dakikada Galatasaray Vedat'ın golüyle farkı ikiye indirse de bu gol sonucu değiştirmez ve turnuvadaki son maçından da mağlup ayrılır Sarı Kırmızılılar. Bu maçtan bir gün sonra oynanacak maçta Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Karakartal 2-2 berabere kalarak kupanın sahibi olacaktır.
   Turnuvayı çok kötü bir performansla tamamlayan Galatasaray kalecisi Brad Friedel ise bu maçtan sonra takımdan gönderilecektir.
Maçın Özeti;

0 yorum to “ 27 Temmuz 1996 Galatasaray-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger