9 Nisan 2017 Pazar

Şimdi Biraz Çocukluğunuza İnelim

,
   11 Yaşındaydım doktor, ilk defa hatırlayacağım şampiyonluğu yaşıyorduk, her şey çok güzeldi tabi. Bir de Şampiyonlar Ligi var, O'nu iki kere görmüştüm, Münih'ten 2 yerken de Barcelona'ya 3 atarken de oradaydım. Bu sefer başkaydı ama, Metin-Ali-Feyyaz'dan sonra en efsane kadro vardı sahada, babam öyle diyordu yani, bambaşka olacaktı bu defa. Başladı Şampiyonlar Ligi, sona geldik, Chelsea'yi Londra'da nasıl devirdiysek İnönü'de de öyle devirecektik, çıkacaktık gruptan. 

   Sonra bir haber, "Terör olayları nedeniyle Beşiktaş JK-Chelsea maçı Almanya'da oynanacak." İlk darbe saha dışında geldi ama olsun ben orada olmasam da yenecektik Chelsea'yi, Stamford Bridge'de ben mi vardım sanki? Maç gününe kadar gruptan nasıl çıkarız notları alındı, kağıtlara puan tablosu çizildi kafada maç oynandı. Sahada olanların hiç biri kağıtta ve kafada oynandığı gibi gitmiyordu, son dakikalara girerken onca insanı hayata bağlayacak şey Güntekin Onay'ın dudaklarından dökülecek "Sparta Prag-Lazio maçı berabere bitti" sözleriyken, kenarda ufacık bir ekran açıldı. Televizyonun içine girecektim doktor, o kadar yaklaştım ekrana, frikik kullanıyordu Prag, ama o frikik 10 dakika falan sürdü doktor, sonrası facia...
   Yine de Uefa'da yoluna devam ediyordu efsane kadro. Valencia gelmişti, ilk maç deplasmanda oynanacaktı güzel bir skorla dönecektik oradan. Uçuyordu Kartal İspanya'da, Pancu adını ezberletiyordu İspanyollara.
   Her şey güzel giderken maçın son saniyesinde yine faul oldu orta saha yakınlarında, yine televizyonun dibindeydim doktor, 2-2 bitecekti maç sonra İnönü'de yenecektik onları. Bitmedi, yığılıp kaldım yine televizyonun önünde.
   03-04 Sezonu ligde de faciayla sonlanmıştı doktor, sonra Avrupa'da yine pek gülmedi yüzüm, Liverpool'u, Metalist'i, Brugge'ü, Lizbon'u hepsi büyük travmalar, Kiev'i saymıyorum bile.
   Böyle geçti işte çocukluğum doktor, bunca şeye rağmen umutluyum artık, çatır çutur top oynuyor takım. Hazırlanıyorum şimdi çıkmam lazım, Fransa'ya gidiyorum, turu alıp geleceğim. Bu çocukluk travmalarının hepsi geride kalacak artık, inanıyorum doktor.



1 yorum :

  • 13 Mart 2018 19:47

    hocam cidden güzel yazmışsın eline sağlık.

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger