27 Şubat 2016 Cumartesi

90'lardaki Fenerbahçe Çaresizliği - 'Ofsayt Yaaa'

,

25 Ekim 1998
Beşiktaş - Fenerbahçe
Yer, derbilerin mabedi İnönü Stadı, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye pek acımadığı dönemin son demleri. Maça Fenerbahçe hızlı başlayıp John Moshoeu'nin nefis golüyle 1-0 öne geçiyor. Sonra Amokachi atıyor, sonra Amokachi bir daha atıyor. 71'de Dimas'la skor yine eşitleniyor.

Geçiyor zaman, geliniyor Beşiktaş'ın en sevdiği, Fenerbahçe'nin kabusu olan dakikalara. Yine kabus oluyor, Ertuğrul aşırıyor savunmanın üstünden, kısacık boyuyla Şifo Mehmet yükseliyor topa, vuruyor kafayı sol köşeye bam diye, sarı lacivert formalı herkesin eli havada, Rüştü bile topa atlamak yerine elini kaldırıyor ofsayt itirazı için. Bir tek Mustafa Doğan kaldırmıyor, çünkü o bozuyor ofsaytı en az 1 metre farkla. Amokachi, Oktay, Nihat, Şifo, Kapalı, Yeni Açık, Numaralı kendinden geçiyor. Tam bu sevinç esnasında, şeref tribününde oturan Sarı-Lacivert fularlı bir abla takılıyor kameraya, ağzı okunuyor çok net bir şekilde, 'Ofsayt yaaa' diyor, değil ablacım, alakası bile yok. Tuttuğu takımın Beşiktaş'a yine mağlup olmasının son bir haykırışı o ağzından okunan ama, faydası yok.

Bir kıraathanenin en arkasından izlenenlerdi bunlar, sonra geçti yıllar değişti bir anda her şey. Ama böyleydi benim çocukluğumun Beşiktaş'ı, ne olursa olsun Fenerbahçe'yi her zaman yenerdi. Maça daha 2 gün kala gözler kapalı hayal edebiliyorsak pazartesi günü yaşanacakları, sizde geri getirebilirsiniz bana çocukluğumun Kara Kartal'ını.

Olcay, Gökhan, Atiba, Oğuzhan, Alexis; Siyah beyaz forma, çocukluğum, Beşiktaş sizlere emanet. Saldırın gökteki Kartallar gibi !

Maçın Özeti

0 yorum to “ 90'lardaki Fenerbahçe Çaresizliği - 'Ofsayt Yaaa' ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger