28 Şubat 2016 Pazar

4 Nisan 1999 Fenerbahçe-Beşiktaş

,
    98-99 Sezonunda ligin son haftalarına girilirken Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında şampiyonluk yarışı devam ederken, derbiden önceki hafta Fenerbahçe Sakarya'ya kaybeder, Beşiktaş da Erzurum'u yenince 2. sıraya yükselir. Fenerbahçe deplasmanda berbat bir performans sergilerken Saraçoğlu'nda 18 haftadır kaybetmemektedir. Tabi bu da bizim en sevdiğimiz istatistik oluyor. 
   Kadrolara bakınca canlandı gözümde, Moldovan'ın Fener'e gelişi bayağı bir korkutmuştu beni, Türk Medyası Moldovan değil de Maradona gelmiş gibi lanse etmişti transferi. Sezon öncesi hazırlık maçlarında spikerlerin sürekli Moldovan'dan bahsetmesi ise korkuyu büyütmüştü. Sonradan gördük ki bir cacık yokmuş Moldovan'da. Ayrıca hafta içinde eli kesilen Rüştü yerine kalede Murat Şahin görev alıyor Fenerbahçe'de. Bizim kadroda Savaş göze batıyor hemen, öz kaynak çocuğu. 
   Takımımız sahaya "Lösemi'den korunalım" mesajlı pankartla çıkarken Fenerbahçe ise "Vergilerimizi ödeyelim" temalı pankartla çıktı. Yıllarca formamızı giyen Sergen Yalçın ilk kez Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a karşı görev alıyordu.
   Maç başladı, daha 6. dakikada Şifo'nun kaleye giden topunu bloklayan Högh kırmızı kart gördü ve penaltı kazandık. Aslında maçı bitiren dakika oluyordu bu. Fenerbahçe maça 1-0 geride ve stoperinden yoksun başlamış oldu.
   Bu dakikadan sonra futbolcularımız "Hangimiz daha fazla gol kaçırabiliriz?" yarışına giriyor, Ertuğrul, Amokachi, Ayhan, top kaleye girmiyor girmiyor girmiyor. İlk yarının sonlarına doğru Uche'nin ayağı kırılıyor ve oyundan çıkıyor, iyice bitiyor Fenerbahçe.
   İkinci yarıda gol kaçırma yarışı sürerken Ayhan geliyor, hayatı boyunca yapabileceği en klas vuruşu yapıyor, fark 2'ye çıkıyor. Fenerliler sahaya şişeleri, çakmakları yağdırdıkça bizimkilerin sevinci daha fazla artıyor.
   Golden sonra goller kaçmaya devam ediyor, kalede Murat yerine Rüştü olsaydı Fenerlileri yıllarca kızdıracağımız "Biz size 5 attık, 6 attık" bir maç olacaktı. Ama Murat buna izin vermedi, Erol'un uzaktan attığı güzel golle farklı kazanabileceğimiz maç 2-1 sona erdi. Fenerbahçe medyası eli kesilip maça çıkmayan Rüştü'ye yıkmış mağlubiyeti ama maçı 1 farkla kaybettilerse en büyük sebebi kalede Murat'ın olması. Gel zaman git zaman 8 sene sonra bir Antalyaspor maçında bu sefer Beşiktaş kalesinde devleşiyor Murat Şahin, sakat sakat oynadığı maçta dünyaları kurtarıyor, tek başına getiriyor Beşiktaş'a 3 puanı. Tuhaf bir tesadüftür bu da.
   Son fotoğrafımız ise bu maçtan bir yıl önce başkanlık koltuğuna oturup hala bırakmayan Aziz Yıldırım'a dair. Herif hiç değişmemiş.

Ve Maçın Özeti;


0 yorum to “ 4 Nisan 1999 Fenerbahçe-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger