3 Ocak 2016 Pazar

20 Aralık 2014 Banvit-Beşiktaş

,
   Passolig var maçlara gidemiyoruz deplasman kokusunu özlüyor insan, Banvit maçının tarihi belli oldu, feribot saatleri de maç saatiyle uygun, aldık çocuksu heyecanla hemen biletleri. Maç günü geldi çattı çay börek eşliğinde feribot yolculuğu ile Bandırma'ya varıldı. Kısa bir şehir turu sonrası maç biletlerini rahat alabilmek için erkenden salonun yolu tutuldu ve maç bitimine kadar sürecek kaos ortamı başlamış oldu.

   Deplasman tribünün arka tarafında bulunan harabe bir kulübe önünde yetkililerin yönlendirmesiyle bilet kuyruğu oluşturuldu. İstanbul'dan da otobüslerin gelmesiyle iyice çoğaldı sıra. Maça 1 saat kalmasına rağmen kulübeye gelen giden olmadı, sonra Banvit t-shirtli bir adam elinde biletlerle kapının önünde gelin biletler burada diye bağırdı. İnsanları kulübeye yönlendirip bileti arka taraftan ve tek elden satmaya çalıştılar, insanlar üstüne gidince de elinde biletlerle trip atıp salona kaçtı. Daha sonrasında polis aldı sattı biletleri, yanımızda kız arkadaşlar olunca klasik "Bayan var bayan var." taktiğiyle rahatlıkla aldık biletleri. Salona girince anladık biletleri tek elden satmaya çalışan kişi yukarıda fotosunu gördüğünüz üzere Banvit amigosuymuş.  
   Kaos burada bitmedi tabi, kavga gürültü salona girerken bilet kontrolü yapan güvenliğe "Koleksiyonum var az yırt bileti." dedim, sağolsun ortadan ikiye ayırdı bileti, yukarıda da bantlı hali mevcut.
   Maç başladı, 2009'dan beri deplasmanda yenemediğimiz Banvit 10 sayılık fark yarattı ilk periyotta. Bu sırada karşı tribünden sürekli parmaklarla 8 işaret edenler, Bandırma polisinin sürekli sebepsiz yere tribüne "Burası İstanbul değil" nidalarıyla saldırması. Fakat tribün desteğini hiç kesmedi ve bu farkı kolay eritti Karakartal öne geçti, ardından maç sonuna kadar 3-4 sayılık farklarla gidildi. Son 5 dakikada ise Chris Lofton çıktı sahneye. 
   Lofton'un mükemmel son periyot performansıyla son 24 saniyeye 3 sayı farkla önde girdik, fakat klasik Beşiktaş telaşıyla bir anda 6 saniye kala 80-79 geri düştük. Son hücumda maçın bitimine 1.4 saniye kala harika bir atışla öne geçirdi Beşiktaş'ı Lofton. Maç bitmemişti tabi Banvit takımının son saniyede kullandığı atış girince yer yerinde oynadı, bütün salon sayıdan sonra bizim tribüne doğru yönelince kaos tavan yaptı. Bu esnada son saniye atışını televizyondan izleyen hakem sayıyı iptal etti ve maçı 81-80 kazandık. Hakemin iptal düdüğünden sonra tribünden çıkan gürültüyü hayatım bounca unutmayacağım.
   Feribota yetişme telaşıyla koşarak uzaklaştık salondan, feribot yolculuğuna takımın da katılamsıyla moraller iyice yükseldi tabi, Broekhoff sağolsun poğaça ikramımızı geri çevirmedi. Tribüne dair özlediğimiz her şeyi doyasıya yaşayınca mutlu bir şekilde sona erdi Bandırma Deplasmanı.

Lofton'un Son Saniye Basketi ve Simmons'un Sayılmayan 3'lüğü

0 yorum to “ 20 Aralık 2014 Banvit-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger