25 Ağustos 2014 Pazartesi

30 Temmuz 2006 Beşiktaş-Galatasaray İlk Süper Kupa

,

      2005-2006 Sezonunda kupayı Beşiktaş'ın, şampiyonluğu da Galatasaray'ın almasıyla 'Süper' adıyla yapılacak ilk kupanın finalistleri belli olur. Maç alışılanın aksine Almanya'da Frankufurt'ta oynanacaktır. Kadroya bakıldığında Beşiktaş'ın ne kadar değiştiğini görüyoruz;


Runje
İbrahim Toraman
Gökhan Zan
Baki Mercimek
Deli İbrahim
Fahri Tatan
Kleberson
Koray Avcı
Delgado
Gökhan Güleç
Nobre

   Ayrıca bu maç Runje,Baki ve Delgado'nun Beşiktaş'taki ilk resmi maçı. Baki'nin performansını pek hatırlamıyorum ama Runje ve Delgado gayet iyiydi, özellikle Runje'nin çıkardığı bir kaç kritik pozisyon vardı. Maçın genelinde üstünlük sağlayamadı iki takım da. Oyun üstünlüğü olmasa da Beşiktaş'ın oyuncu üstünlüğü vardı, Galatasaray'ın sevdalısı Nobre sahadaydı, Galatasary'ın yine boş geçmedi.



   Galatasaray'a karşı son galibiyetimiz 2004'te Olimpiyat Stadı'nda alınmışken hem galibiyete hem de Süper Kupa'ya çok yakındır Karakartal. Geriye sadece 30 dakikalık bir bölüm kalmıştır.


   Kalan sürede Cihan'ın bir topu direkten döner, yürekler ağıza gelir. Ama süre bittiğinde ilk defa düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi Beşiktaş olur. Ayrıca bu Yıldırım Demirören dönemince alınan ikinci kupadır.

 


Maçın Özeti;



Kupa Töreni;


0 yorum to “ 30 Temmuz 2006 Beşiktaş-Galatasaray İlk Süper Kupa ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger