11 Eylül 2014 Perşembe

Quiz - İlhan Mansız

,

  Lig Tv'de yayınlanan, futbolculara çeşitli soruların sorulduğu Quiz programının bu haftaki konuğu İlhan Mansız'dı.

   Beşiktaş tribünü birleşip sahaya bir isim olarak inseydi eğer, o isim kesinlikle İlhan Mansız olurdu. Hiç bir şartta, hiç bir ortamda yalnız bırakmaz Beşiktaş'ı, bulunduğu bütün haksızlıklara da karşı gelir Beşiktaş taraftarı. İşte bu yüzden İlhan Mansız Beşiktaş taraftarının yeşil çimde vücut bulmuş, bedene inmiş halidir.

   
                           

   Bunu programda sorulan sorulara verdiği cevaplarla da kanıtlıyor İlhan. 2001-2004 Yıllarıyla ilgili aynı sorular sorulsa bir Beşiktaş taraftarına, İlhan'ın verdiği cevapların aynısını verirdi. Gençlerbirliği maçında tek başına savaştı neredeyse, yalnız bırakmadı Beşiktaş'ı, ama yine de kurtaramadı maçı. O maçta Beşiktaşlı İlhan'ın emeklerine üzülmüştür en çok. Chelsea maçında da bir o kadar kızmıştır gereksiz gördüğü kırmızı karta. 
            
             

   En sevmediği hakem de tabi ki Beşiktaş tarihini değiştiren Cem Papila. Asla batmayacak olan geminin önüne büyük güçler tarafından koyulmuş buz dağıydı Cem Papila, karlı bir günde değiştirmişti Beşiktaş'ın tarihini.


   Son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası hep aklımı kurcaladı; Melo, Emre, Lugano, Volkan, Burak, Tuncay bunlardan ve bunları sevenlerden hep nefret ettim, nefret ettik. Sert, hırslı, takımına aşık diye seviliyor bu oyuncular taraftarları tarafından. E biz de İlhan'ı, Pascal'ı, Zago'yu sırf bu yüzden sevmedik mi? Sevdik. E farkı neydi bizimkilerin onlardan?



   Bizimkiler hiç şovmen olmadı, taraftara oynamadı, sahada doğru bildiği neyse onu yaptı. İlhan'ın her maç hakeme itirazı vardı, ama bir kere bile O'nun olmadığı bölümdeki pozisyon için itiraz ettiğini görmedim. Hep kendisine yapılan, gözüyle gördüğü haksızlıklara itiraz etti. Diğer saydığım bütün isimler nerede olursa olsun her pozisyonda koşar gelir hakeme itiraz eder. Her şeyden öte duygusaldır bizim çocuklar.

                         


   Çocukken hep hayalimdi bir de, "Büyüyünce kas yapıcam, sonra İlhan'ın dövmesinden yaptırıcam.".


  Son olarak İlhan Mansıza her şey yakışırdı da, Sarı Lacivert formayla, Doktorlar bir türlü yakışmadı. Ama O hep Kara Kartal olarak kalacak.

                                        

                                                

Ve Quiz programı; İlhan Mansız



0 yorum to “ Quiz - İlhan Mansız ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger