4 Mayıs 2013 Cumartesi

26 Nisan 2009 Eskişehirspor-Beşiktaş

,

   Beşiktaş 6 yıl sonra şampiyonluk yolunda, bu yoldaki rakibi de ne Fenerbahçe ne de Galatasaray. Rakip Sivasspor. 1 hafta önce Sivas, Konyaspor ile berabere kalır fakat Beşiktaş da Bursaspor'u geçemez ve elinin tersiyle iter liderliği. Kafayı yemek düşer yine Beşiktaş taraftarına.

   Beşiktaş bu sefer Eskişehir deplasmanındadır. Bir yol var önünde, yolun sonunda kimi hayal edersen et, önünde duvar var, ya o duvara toslayacaksın ya da yıkacaksın duvarı, kavuşacaksın yolun sonundaki annene babana sevdiğine arkadaşına şampiyonluğa. Beşiktaş bembeyaz formayla çıkıyor sahaya.

   Başlıyor maç, ilk yarı golsüz geçiyor. Aynı gün Süleyman Seba Spor Salonunda  hentbol maçı var, oradan dönüyoruz iki arkadaşla beraber. Ellerde telefonlar bir ses, bir haber bekliyoruz Eskişehir'den, unutuyoruz Beşiktaş semtinin göbeğinde olduğumuzu. Telefondan çıkmayan ses esnaftan, barlardan, kahvelerden çıkıyor. Yıkılıyor, patlıyor, sığmıyor o gol sesi Beşiktaş'a taşıyor adeta. Bobo atmış. Uzaktan izliyoruz golün tekrarını. Semtten Kabataş tramvayına uzanıyor sonra yol. Hayaller kuruluyor, haftaya Fenerbahçe maçı ne olacak, Ankara deplasmanı, İzmir'de kupa finali, hepsi konuşuluyor ağaçlı yolda.

   İstanbul'da bunlar olurken, Eskişehir'de Yusuf Şimşek girmiş oyuna.
   Oyuna girdikten 5 dakika sonra öyle şeyler yapmış ki Yusuf. Şampiyonluk yolunda duran o koskoca duvarı 3 kere yıkmış. Doğa gelmiş geçmiş yanından, sonra Doğa bir daha gelmiş, Yusuf yine geçmiş. En son Yusuf tekrar geçmiş, Doğa kalkamamış yerinden. Holosko'ya sadece üflemek kalmış. Bu golle de Beşiktaş 3 puanla döner Eskişehir'den.
   Dipnot : Bir sonraki hafta Beşiktaş, Şeref Bey'de Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olur yine lider olamaz. Ama son 4 maçını da kazanıp 2008-2009 şampiyonu olur.

   Dipnot 2 : Beşiktaş 2008-2009 Sezonu 2. yarısında tek yenilgiyi Şeref Bey'deki Fenerbahçe maçında almıştır.

İşte Maçın Özeti:

0 yorum to “ 26 Nisan 2009 Eskişehirspor-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger