10 Şubat 2013 Pazar

15 Eylül 2009 Beşiktaş-Manchester United

,
   Avrupa Kupalarına hasret kaldığımız günlerde, 15 Eylül 2009 a gidelim, sadece bir sene ara verilip tekrar şampiyonlukla kazanılan Şampiyonlar Ligi macerasının ilk maçına. Rakip Manchester United, kadro bir acayip, heyecan haddinden fazla. Rooney'in tahrik eden demeçleri falan ortalık bayağı gergin.



   Beşiktaş çıkıyor sahaya 'Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Tabata, Ekrem Dağ, Serdar Özkan'. Kırmızı Şeytanlar karşısında bu ismiler var kadroda, gol umudu da Holosko. Şu kadroyla umudu sadece Beşiktaş ismi sağlar, başka hiç bir takım değil herhalde. Kendimi bildim bileli Beşiktaş'ın kaybettiği hiç bir maç 'Zaten hiç bir şey yapmadık, belliydi yenileceğimiz' düşüncesiyle son bulmaz, illa o hafta boyu 'O pozisyon öyle olmasaydı, şöyle olurdu' diye diye kemirilir beyin. Bu konuya en yakın örnek olarak aklıma 2007-2008 deplasmanındaki Ankaraspor maçı geliyor. 90 dakika boyu hiç bir pozisyonu olmayan Beşiktaş son saniyede Nobreyle golü bulur, hakem el var diye iptal eder golü. Ne el vardır pozisyonda ne de kol, ama o gol sayılsa 3 puan bizimdi işte.
   Bu maçta klasik Beşiktaş maçlarından bir tanesi, rakip dünya devi olsa bile. Tek pozisyonumuz Serdar Özkan'ın savunmaya çarpıp direğin yakınından dışarı çıkan top maçta.

   Maçtan sonra günlerce beyinleri kemiren 77. dakikadaki pozisyona gidelim. Valencia sol çaprazdan bir şut çekiyor, kalede Hakan olduğu için topun sekmesi muhtemel. Valencia şutu çektiği sırada O'na yakın olarak 6 tane Beşiktaşlı futbolcu ve Paul Scholes var, arkada Hakan'a yakın tarafta hiç Beşiktaşlı yok ve Berbatov ile Owen orada. Şimdi bu pozisyonda top Berbatov ya da Owen'a gelse gol olsa eyvallah. Savunmanın hatası yapılır mı böyle şey der geçersin. Ama yok o top 6 Beşiktaşlının arasında Scholes'a gidiyor ve gol oluyor. Gel de yeme kafayı, gel de isyan etme. Ama hayat boyu böyledir Beşiktaşlılık her hafta başka bir beyin travmasıyla geçer.
   Öyle böyle atlatmıştık travmayı, o dönemde kafayı yiyerek hazırlamıştım klibi, arada açıp isyan eder kapatırdım. Bu blog vesile oldu paylaşmaya.

   Bu maçla ilgili başka bir yaşadığım olay. Bir komşumuzdan haber geliyor, Bulgaristan'dan arkadaşı geliyormuş sırf bu maç için, heyecana heyecan katıyor tabi bu olay, bak sırf maç için Bulgaristan'dan geliyorlar diye. Her neyse maç bitiyor dönüşte arabada tanışıyoruz. Super Manchester, number one Manchester, I love you Berbatov sesleriyle karşılanıyorum. Meğersem kendileri sadece Berbatov ve United için gelmiş. Skor da 0-2 oluyor o anda, moral bozukluğu daha çok artıyor.
 
Neyse fazla uzatmadan, Manchester United maçı ve Ederlezi efendim, iyi seyirler.



Videoyu Vimeo sayfasında açıp "Download" butonunu tuşlayarak orijinal halini indirebilirsiniz.

0 yorum to “ 15 Eylül 2009 Beşiktaş-Manchester United ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger