25 Mart 2013 Pazartesi

22 Mart 2013 Beşiktaş-Montepaschi Siena

,

   Çok farklı bir Beşiktaş Basketbol takımı var bu sezon, yeteneksiz mi takım, mücadele mi etmiyor, coach mu düzgün oyun çizmiyor, yanlış nerede bu bile çözülmedi ki, sezonun 2/3 ü geçti. Ama konu Beşiktaş olunca heyecanı bitmiyor insanın, gruptaki 13 maçı kaybetmiş olsa bile. Ki bu 13 maçta en çok Siena deplasmanında mücadele etti Beşiktaş, Siena'dan daha çok hakketti galibiyeti.
   'Siena deplasmanında Beşiktaş daha çok hakketti.'

   Yukarıdaki cümle sadece 6 kelimeden, noktalardan, harflerden oluşmuyor. Yıllarca Euroleague maçlarını sadece televizyondan izleyip 'Lan bu ligde Beşiktaş niye yok !' diye isyan eden bir çocuğun hayallerinin gerçekleşmesinden oluşuyor. Baksana cümlenin güzelliğine, Beşiktaş diyor, Siena deplasmanında diyor, daha çok hakketti diyor.

   Geçelim şimdi bunu da o maçtaki en önemli kırılma noktası son dakikalarda kafa kafaya gidilirken Vidmar'a göz göre göre faul yapılması ve hakemin bunu çalmaması. Sonra moral bozuldu maç gitti. Canları sağ olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden, dilden.


   Sıra gelindi Abdi İpekçi'ye, her maç olduğu gibi yine kafa kafaya gidildi, ama bu sefer son dakikalarda pes etmedi Beşiktaş. Minard resmen saldırdı durdu maç boyu. Markota çok saçma bir şekilde kaçırdığı 3'lüğü çok kritik bir 3'lük atarak telafi etti, Minard tek lensi çıktıktan sonra hakem bekleyelim tak işareti yaptı ama ritmi kaybetmek yerine diğer lensini de gözünden çıkartıp oynamaya devam etti. Galibiyetten daha önemli şeyler vardır, işte ta kendisiydi Minard'ın yaptığı.



    Tutku son 2 sayıda inanılmaz bir beceri gösterdi ve maçı kazandırdı. Oyunculardan ziyade ben hiç bir Milli Takım maçında ve ya Şampiyonlar Ligi Finalinde bile bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Beşiktaş kazansa getirisi ne olacak?  Hiç bir şey. Ama Beşiktaş işte.

   Öyle ya da böyle kazandı Beşiktaş ve Top 16'daki ilk galibiyetini aldı. Kazanmasanız bile bu şekilde mücadele edin yeter bizlere.

Maçın İstatistikleri


   Teknik Konular: Yazının fotoğrafı için maç sonu takımın toplu haldeki fotoğrafını aradım ama bulamadım, ama Minard da güzel gitti.

   İşte maçın son 5 dakikası iyi seyirler efendim.


0 yorum to “ 22 Mart 2013 Beşiktaş-Montepaschi Siena ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger