25 Temmuz 2018 Çarşamba

26 Temmuz 2000 Beşiktaş-Levski Sofia

,
   99/00 Sezonunu ikinci sırada tamamladıktan sonra Şampiyonlar Ligi için eleme hakkı kazanan takımımız, 2. ön eleme turunda Levski Sofia ile eşleşir. Hem geçen sezon son anda kaçan şampiyonluk, hem de Şampiyonlar Ligi sebebiyle Serdar Bilgili yönetimi daha iyi bir kadro kurmaya çalışır. Teknik Direktör Nevio Scala ile başlayan kadro değişimi, Pascal Nouma, Miroslav Karhan, İbrahim Üzülmez gibi isimlerle devam eder. Levski Sofia maçı, hem Scala'nın hem de bu futbolcuların Beşiktaş formasıyla ilk maçı olacaktır.

   Sofia kadrosuna baktığımızda kalede tanıdık bir ismi görüyoruz. 3 Sene Kayserispor, 3 sene Bursaspor forması giyen Dimitar Ivankov, İnönü'de başarılı bir performans sergiliyor. Şeref tribününde son yıllarda hiç görmediğimiz bir tablo var bu maçta. Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli, Sadettin Tantan, Ali Müfit Gürtuna gibi dönemin tanınan siyasi isimleri maça yoğun ilgi göstermiş.
   Takımımız maça harika bir tribün desteğiyle başlasa da kadronun yeni olması, transferlerin uyumsuzluğu ilk dakikalarda kendini belli ediyor. Özellikle savunmada hatalar yapılıyor ama rakip takım değerlendiremiyor. 20 Dakika içinde takım kendini toparlıyor, çok net pozisyonlara giremesek de iyi bir baskı kurarak Levski Sofia kalesini bunaltmaya başlıyoruz. Bu duruma en çok etki eden Ayhan'ın iyi oyunu ve Pascal'ın rakip savunmaya yaptığı pres oluyor.
   Takımların güzel mücadelesinin yanında hakem Fiorenco Terossi'nin berbat bir yönetim gösterdiğini söyleyebiliriz. Bizim iki, Sofia'nın ise net bir penaltı pozisyonunu es geçiyor. Takımımız kurduğu baskıya rağmen golü bir türlü bulamıyor ve ilk yarı 0-0 sona eriyor.
   Maça başladığı gibi ikinci yarıya da dağınık başlıyor Kara Kartal, savunmadaki hatalar yine kalemizde tehlikeli pozisyonlar yaratıyor. Dakika 71'i gösterdiğinde Şifo Mehmet yerine Deli İbrahim oyuna giriyor, bu dakikadan sonra her şey değişiyor. İlk maçına çıkan İbrahim Üzülmez hücumlara büyük bir hareketlilik getiriyor ve maç tek kale oynanmaya başlıyor. Bu kez ataklar sonuç veriyor, 82. dakikada Deli İbo ilk asistini yaparken Pascal da ilk golünü atıyor.
   Gol sonrası Sofia'nın cılız atakları sonuç vermiyor, maç 1-0 sona eriyor ve rövanş maçı için gol yemeden avantajlı bir skor alıyor Kara Kartal. Scala'nın oyuna direk etki eden değişiklikleri, Pascal Nouma ve İbrahim Üzülmez'in etkili oyunları sezon için büyük umut oluyor.

Maçın Geniş Özeti;

0 yorum to “ 26 Temmuz 2000 Beşiktaş-Levski Sofia ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger