27 Mart 2018 Salı

27 Mart 2004 Beşiktaş-Gaziantepspor

,
  Ligin 25. haftasında rakip İnönü'de Antep. Bu maçtan bir hafta önce deplasmanda Diyarbakırspor'a 3-1 kaybedince Fenerbahçe ile aradaki fark 6'ya çıktı. Şampiyonluktan gittikçe uzaklaşan takımımız son çırpınışlarını gerçekleştiriyor. Bir sonraki hafta Galatasaray deplasmanına gidecek olan Beşiktaş mutlak üç puan parolasıyla sahaya çıkıyor.                                                                                                          14 Mart 2004'te oynanan Elazığspor maçı yazısında bahsetmiştim, takım taktikten uzak bam güm saldıran bir oyun yapısıyla sahadaydı. Bu da sonuca yansıyınca 8 gol olmuştu maçta. Gaziantepspor maçında ise daha sakin ve daha akıllıca oynayan bir Beşiktaş görüyoruz. Akıllı oyun erken golü getiriyor 7. dakikada Ahmed Hassan ile 1-0 öne geçiyoruz. Gol sonrası ataklar devam ediyor, bu esnada maalesef savunmamız da aksıyor ve kontra atakla gelen Gaziantepspor 11. dakikada skoru eşitliyor. Rakibin Lazarov ve Yusuf ile kontra oyununu gayet iyi becerdiğini söyleyebilirim. Bu maçta da görüyoruz ki Yusuf Şimşek, tarzı çok farklı olan, klas olarak Türkiye'de pek rastlayamadığımız bir futbolcu.                                       Yenilen gol takımın moralini ve oyun tarzını hiç bir şekilde etkilemiyor, 3 dakika sonra Pancu'nun takipçiliğiyle bulduğu golle tekrar öne geçiyoruz. İlk golü atan Ahmed Hassan, 'pır pır' araya kaçışlarıyla bu gole de büyük bir katkı yapıyor. 
   Maçın 20. dakikasında İsmet Arzuman oyunu durdurup Beşiktaş yedek kulübesine Sinan Engin'in yanına gidiyor ve Numaralı tribünü işaret ediyor.
   Numaralı'da sezonun özetini yansıtan bir pankart açılıyor, bu durum tabii ki İsmet Arzuman'ın zoruna gidiyor ve oyunu durduruyor. Pankart Sinan Engin'in yönlendirmeleriyle tribünden kaldırılıyor.
   Tribündeki kaos devam ederken sahada Kara Kartal rahat oyununu sürdürüyor, Oscar Cordoba'nın o alıştığımız harika asistlerinden biri geliyor ve Tümer'in golüyle fark ikiye çıkıyor. Golde, sezon sonu olaylı bir transfer süreciyle Beşiktaş'a gelecek olan İbrahim Toraman'ın da büyük hatası bulunuyor. 
   Oyun olarak rahatlayan takımımız skor olarak da rahatlıyor ama tribündeki protestolar devam ediyor. 'İbne Federasyon olamazsın şampiyon' tezahüratı yüksek bir sesle söyleniyor İnönü'de, bu tepki sezon içinde yaşadıklarımızın da özeti oluyor bir bakıma. Hakem İsmet Arzuman bu tezahürat sonrası anons yaptırıyor. İnönü'yü yaşayanlar bilir, eskiden anons yapılınca ses daha da artardı susulmazdı. Yine aynısı oluyor, anons gelince tribün küfürü daha da arttırıyor. Bu esnada Gaziantepspor iki pozisyona giriyor fakat golü bulamıyor. İlk yarının son dakikasında Ahmed Hassan ile net bir gol daha kaçırıyoruz. Tribün takımı soyunma odasına 'Hep böyle oynayın canımızı verelim' sesleriyle uğurluyor.
   İkinci yarıda oyun genel anlamda top çevirmeyle, rölanti bir şekilde ilerliyor. 61. Dakikada Zago'nun yerine oyuna Adrian İlie giriyor, Rumen golcü yine girer girmez büyük katkı sağlıyor takıma. Bir de Yusuf Şimşek skorun da verdiği rahatlıkla çok daha iyi futbol sergiliyor ikinci yarıda. Yürüyerek adam geçtiğini görebiliyoruz yine. Maç 3-1'lik skorla sona erecek derken İlie önce takipçiliğiyle topu kapıyor, sonrasında yine çok klas bir vuruşla golünü atıyor. Elazığ maçında olduğu gibi sonradan oyuna girip gol atmış oluyor Rumen golcü. Ve Beşiktaş derbi öncesi Gaziantepspor'u 4-1 yenerek önemli bir engeli aşıyor.
Maçın Geniş Özeti:

0 yorum to “ 27 Mart 2004 Beşiktaş-Gaziantepspor ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger