25 Eylül 2017 Pazartesi

25 Eylül 1994 Beşiktaş-Bursaspor

,
   Rivayete göre bu benim tribünde izlediğim ilk maçmış, rivayet diyorum çünkü bu maç oynandığında 2 yaşındaydım ve haliyle hiç bir şey hatırlamıyorum. Sezona 5'te 5 ile başlayınca bizimkiler dayanamayıp atmış tribüne kendini. Ayak pek uğurlu gelmemiş ama, şampiyonluğa havlu atarak son haftalara girmiş, İnönü'de 5-10 bin kişilik sağlam kitleye oynayan Beşiktaş'a daha fazla aşık olmamın sebebi de böyle bir başlangıç olabilir tabi. Takım lige harika bir başlangıç yapınca İnönü yine hınca hınç dolmuş.

   Takımın sahaya çıkışı şahane gaz dolu, fakat maç öyle başlamıyor. Bursa resmen kazanıp adından söz ettirmeye gelmiş. İlk yarı karşılıklı ataklarla geçilse de Bursaspor ikinci yarıya daha hızlı başlayan takım oluyor.
   Maçın 54. dakikasında spiker İlker Yasin Bursaspor'un daha atak, daha iyi oynadığını anlatırken Youcef'in golü geliyor ve Karakartal sezon içerisinde ilk defa bir maçta geriye düşüyor. Kısa bir süre golün şaşkınlığı ve Bursa'nın atakları devam etse de çabuk uyanıyoruz ve 67. dakikada Oktay'ın golü geliyor.
   Golden sonra ortada geçen oyunda dengeyi yine bitime beş dakika kala Bursaspor bozuyor ve efsane oyuncularından Mususi ile skor 2-1 oluyor. Bu golle de ilk maçımda Beşiktaş'ı acısıyla tanımış oluyorum.
Maçın Özeti

0 yorum to “ 25 Eylül 1994 Beşiktaş-Bursaspor ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger