23 Eylül 2017 Cumartesi

14 Eylül 1996 Fenerbahçe-Beşiktaş

,
   Bazı sezonlar vardır, o sezon sorulduğunda şampiyondan önce bir maç akla gelir sonra şampiyondan bahsedilir. 2004-2005 sezonu mesela şampiyondan önce Pancu'dur, Koray'dır, 4-3'tür çoğu insan için. 96-97 de böyle bir sezon, yıllar geçer de Sergen'in 90'da o topu 90'a takışı var ya asla unutulmaz. Üstelik Fenerbahçe bir hafta önce Samiyen'de sansasyonel bir şekilde Galatasaray'ı 4-0 yenmiş, Beşiktaş ise dört haftada tek galibiyetini Vanspor'a karşı almıştı. 

Kadrolar
   4-0'lık Galatasaray galibiyeti ve Beşiktaş'ın kötü gidişatıyla Fenerbahçe gaz halinde tabi ki. Bu durumdan en çok etkilenen de garibim Saffet olmuş.
(Avlayamadı)
   O dönem iki takımdaki Nijerya'lılar ön planda olsa da, maç öncesi basında Bulgar oyunculara yer veriliyor.
Yankov ve Kostadinov
   Maç başlıyor fakat iki taraf da gücünü pek koyamıyor sahaya, ilk yarıda ve maç sonunda da Fenerbahçe cephesinde akılda kalacak tek pozisyon Rahim'in Boliç'i düşürmesi oluyor. Bunun dışında kısır bir oyunla 0-0 bitiyor ilk yarı. İkinci yarıda da pek hareket olmuyor. Tek net pozisyon Okocha'nın Mrmic'le karş karşıya kaçırdığı gol oluyor. Ve yavaş yavaş Beşiktaş'ın sevdiği, Fenerbahçe'nin kabusu olan dakikalara geliniyor.
   Golden 10 dakika önce yine aynı yerde frikik oluyor ve Sergen topun başına geçiyor. Harika bir vuruş yapsa da Sergen, top direği sıyırıp yan ağlara da temas ederek dışarı gidiyor. Kale arkasında topun ağlara gittiğini sanan bizim tribünün "Gooool" sesine 90'ların klasiği, rakip tribünün "Aaaaaaal" sesi karışıyor. 10 Dakika sonra olacakları kimse tahmin edemezdi tabi ki.
   Ve dakika 90'a geldiğinde yine aynı noktadan frikik kazanılır, topun başına Sergen, bu sefer kendinden daha emin şekilde geçer. Yorumcu Erman Toroğlu'nun tabiriyle Sergen topu bilerek isteyerek örümcek ağının olduğu yere gönderiyor ve yıllarca bestelere, dost sohbetlerine konu olacak bir gol atıyor.
   Beşiktaş tribünün 10 dakika öncesinin intikamını alırcasına inletiyor Kadıköy'ü ve Beşiktaş sesleriyle, sevinç çığlıklarıyla bitiyor maç.
   Maç öncesi gaz ve coşku hakim olan Fenerbahçe tarafında bu duygular yerini kaosa bırakıyor.
   Etkisi ve kazanma biçimi bu kadar heybetli olunca yıllarca konuşuldu tabi bu maç. Şimdilerde orta yaşta olan Fenerbahçe'lilerin Beşiktaş'an daha çok nefret etmesi, başarılarını çekememesine sebep olan maçlardan biridir bu da..
Maçın Özeti

0 yorum to “ 14 Eylül 1996 Fenerbahçe-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger