27 Eylül 2016 Salı

Canım Feda Olsun Sana, Cebim Değil...

,
   Gençlerbirliği maçı bitti, eski açıktan sahaya indik, çimleri toplayıp oradan kapalıya, setin solunda Otoban Ahmet duruyordu, bizi gördü "Ben hep buradan baktım Beşiktaş'a, hep buradan, ama bugün son, bizi bir daha buraya almayacaklar çocuklar." dedi, beraber ağladık. Aklıma kazındı Otoban abinin söyledikleri, öyle çıktık İnönü'den. Bir daha da orada maç izlemek nasip olmadı.

   İlk defa 94 Yılında Bursa maçında görmüşüm İnönü'yü, 2 yaşında olduğum için hiç bir şey hatırlamıyorum tabi, yıllar geçti İnönü'den de Beşiktaş'tan da kopmadık. Yaş geçtikçe bilet fiyatları arttı, antin kuntin kartlar çıktı, biz hep İnönü'den baktık Beşiktaş'a. Sonra bir yasa "Biz bir kart çıkardık, adına Passolig dedik, maça gitmek istiyorsan bunu almak zorundasın." akıl gitti geldi o kartı almamaya karar verdi, en çok da Beşiktaş dağ başında 500 kişiye oynarken zorlandı yürek. Yine de vazgeçilmedi sevdadan da mücadeleden de. Bu süreçte birden değişti herkes, olmaması gereken şeyleri söyleyenler düşman oldu, bilete pahalı diyenler beleşçi oldu, tinerci oldu, dış kapının mandalı oldu.
   Oysa Beşiktaş taraftarı farklıydı, sesini her zaman daha gür çıkarırdı. 2000 Yılında Beşiktaş ikinci defa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek, İnönü'deki ilk maçta Barcelona'yla oynanacak. Dönemin yönetimi bunu fırsat bilip en ucuz bileti 10 milyon yapar. O dönem en pahalı bilet 2 buçuk milyon civarlarındayken 4 kat üstüne en ucuz bilet satmaya çalışılır. Dur der buna Beşiktaş taraftarı, maçtan önce yürüyüş yapılıp bilet fiyatı protesto edilecek, maça da girilmeyecektir. Maça 45 dakika kala bomboştur İnönü. Zor durumda kalır yönetim, taraftar mücadeleyi kazanır stat kapıları açılır. Dolan taşan statla birlikte Beşiktaş da Barcelona'yı 3-0 devirir.
19 Eylül 2000 Ntv Haberi
   O gün yapılan protesto maçı kurtarmakla kalmaz, Leeds United ve Milan'la oynanacak maçın bilet fiyatları da 10 milyondan 1 milyona düşer.
   Passolig ilk olarak Beşiktaş taraftarına ve Fenerbahçe maçında dayatıldı. O maçta Türkiye'de ilk defa kağıt bilet çıkmadı. Protesto edelim diyenler oldu, "Fenerbahçe maçında protesto mu olur?" dendi karşı çıkıldı. Beşiktaş 2 sene İnönü dışında oynadı statlar boş kaldı, İnönü açıldı protesto edenler de döndü passolig aldı. Kombine alanlara 3 maçlık bilet satıldı "Şampiyonluk yolunda protesto mu olur?" dendi karşı çıkıldı. Galatasaray maçı geldi çattı, Türkiye'de ilk defa en ucuz bilet 150 liraya satışa sunuldu "Galatasaray maçında protesto mu olur?" dendi karşı çıkıldı. 16 Yıl önce Barcelona maçında haksızlığa kafa tutan tribün şimdi sesini çıkarmaz oldu, sesini çıkaranlar da hain ilan edildi. 
   Yarın yıllar sonra ilk defa İnönü'de Şampiyonlar Ligi maçına çıkacağız ve Uefa tarafından zorunlu olmasa bile yönetim passoligi zorunlu kılıp kağıt bilet çıkarmadı. Ve biz yine eve dönemiyoruz en çok da buna kimsenin sesini çıkarmaması üzüyor yıllardan beri Beşiktaş'tan ayrı kalanları.

1 yorum :

  • 14 Aralık 2016 17:01
    Unknown says:

    Pek çok kişinin duygularına tercüman olan bir yazı olmuş.Elinize sağlık

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger