6 Haziran 2016 Pazartesi

2015-2016 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş - Kutlamalar

,
   Çifte kupalı 2008-2009 Sezonundan sonra 3 yıl şampiyonluk yarışına bile giremedi Kara Kartal, Samet Aybaba'yla başlayan ve rakiplerin dalga konusu olan Feda Sezonuyla yavaştan çıkış yakaladı. Aybaba sonrası Bilic'in gelmesi, kadroda çok oynama yapmadan, genç oyuncuların da takımda tutulmasıyla takımdaki pozitif enerji git gide arttı. Bu sırada İnönü Stadı'nın olmaması, en büyük dezavantajdı. 14-15 Sezonunda kaçan şampiyonluk sonrası Bilic ile yollar ayrıldı. Aybaba'nın başlatıp, Bilic'in devam ettirdiği kolej havası, Şenol Güneş'in elinde nirvanaya ulaştı. Ve beklenen şampiyonluk İnönü'de Osmanlı maçında geldi.

   Şampiyonluğun yanı sıra 14 sezon sonra bir gol kralı çıkarmış olduk. 26 Golle kral olan Mario Gomez ve 12 asist ile kral olan Sosa şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.
Sözü fazla uzatmadan, ilk kutlama Osmanlı maçından, son düdük ve şampiyonluk!

Semtin göbeğinde yaşanan ve kafamıza yansıyan kutlamalar;

   Osmanlı maçı sonrası yaşanan kutlamalar işin başlangıcıydı. Fikstür açıklandı Konya maçı 18 Mayıs'ta oynanacak şampiyonluk kupayla beraber 19 Mayıs'ta İstanbul'da kutlanacaktı. Stattan önce ilk kutlama Boğaz'da tekne turuyla yapılacaktı. Kulüp resmi sosyal medya hesabından bu kutlamayı fiyasko bir dille duyurdu.
   Bu açıklama çok tepki çekse de tekne sahipleri bayram etti, binlerce Beşiktaş'lı takımla beraber boğaza aktı ve Türkiye'de gerçekleştirilmiş en güzel şampiyonluk kutlaması yapıldı.
İşte tarihi tekne kutlamasının televizyona yansıya görüntüleri;


   Tekne turu sonrası takım otobüsle Kabataş'tan İnönü'ye geçiş yaptı.


   Her şey buraya kadar güzeldi. Çocukluğumuzdan beri kural netti, şampiyonluk kutlaması halka açık yapılır ve ücret istenmezdi. Beşiktaş tarihi boyunca ilk defa bu yazısız kuralı çiğnedi ve kutlamalar için 60 liradan başlayıp 325 liraya kadar uzanan fahiş fiyatı taraftarına uyguladı. Bu da yetmezmiş gibi kutlamalara passolig zorunluluğu getirildi. Sisteme boyun eğmeyip direnenler yine dışarıda kaldı. Stat dışındaki kalabalık artınca polis her zamanki gibi unutamadığı Gezi olaylarının intikamını Beşiktaş taraftarından almaya çalıştı.
   Sıkıcı konserleriyle, Tff başkanı protesto edilmesin diye sessiz sedasız anonssuz yapılan seremonisiyle kupa töreni sınıfta kaldı. 
Futbolcuların podyuma gelişi ve kupa töreni;


   Bunlar resmi olan kutlamalar, tabi ki bu iş burada kalmayacak ve 40 gün 40 gece Şampiyon Kartal yazmaya devam edeceğiz....
                                             Bonus;

0 yorum to “ 2015-2016 Sezonu Şampiyonu Beşiktaş - Kutlamalar ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger