3 Nisan 2016 Pazar

11 Şubat 2014 Kasımpaşa Deplasmanı

,
   2013 Mayısında başlayıp sene sonuna kadar süren Gezi Parkı Direnişi sonrası neredeyse bütün stadyumlarda "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganları atılırken Kasımpaşa maçlarında Rte ve polis lehine sloganlar atılmaktadır. Bu durum da yeni sezonda tribün açısından en önemli maçı Kasımpaşa Deplasmanı olarak belirler. Ligin 15. Haftasında 13-16 Aralık haftası oynanacak maçın 15 Aralık Pazar günü oynanmaması gerekir, bu maçı iple çeken benim de orada olabilmem için. Şans ya, maç tarihi tam da o gün olarak belirlenir ve hayaller suya düşer. Maç esnasında bir düğün salonunda bulunacak olmak çok can sıksa da, kaderden kaçılmıyor.

   Kasımpaşa'da maç başlar, 1-0 öne geçip, 2-1 geri düşeriz. Maçın ikinci yarısında şu anda karakterine uygun bir şekilde Galatasaray'da forma giyen Ryan Donk kenardan eline bir top alır, gole giden Almeida'nın önündeki topa fırlatır ve pozisyonu engeller. Maçın hakemi Barış Şimşek de bu pozisyonu görmediğini iddia eder. 
   Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir Beşiktaş taraftarı sahaya girip, maç esnasında tribüne tüküren Manuel Fernandes'e saldırır. Arkadaşlarını koruyan Motta ve Almeida kırmızı kart görüp Beşiktaş'ı sahada 9 kişi bırakır. Yaşanan olaylar sonrası Beşiktaş maçın tekrarlanması için Federasyona başvuru yapar. Bir düğün salonu köşesinde edilen beddualar sonuç bulur resmen ve "maç 11 Şubat 2014 tarihinde tekrarlanacaktır" kararı çıkar.
   Bu sefer hiç bir engel yoktur tribünde olabilmek için. Takım da güzel bir seri yakalamıştır ve daha da artar maçın önemi. En az taraftar kadar hırslı çıkar maça Karakartal ve goller art arda gelir. 
   Önce Almeida, 7 dakika sonra Pedro, ilk yarı biterken de Veli çıkar sahneye. Tek devrede 3-0 lık skoru yakalar Beşiktaş. İlk maçta olanları acısını çıkarmak için çıkmıştır sanki sahaya. Her şey yolunda giderken ikinci yarının başında Serdar'ın gördüğü kırmızı kart bozar moralleri.
   Bu karta rağmen hiç bir varlık gösteremez rakip Kasımpaşa. Beşiktaş taraftarının makarasıyla geçen ikinci yarı golsüz biter ve zorlu, anlamı büyük Kasımpaşa deplasmanı 3-0 gibi rahat bir skorla sona erer.
   Günün en güzel anı da maç sonrası takımla taraftarın kucaklaşmasıydı.
   15 Aralık 2013'te oynanan ve Beşiktaş'ın itiraz ettiği maç sonrası Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Ölsüz bu açıklamayı yaptı;
   Bu açıklama sonrası Beşiktaş ile 5 kez karşılaşan Kasımpaşa 4 mağlubiyet, tek bir beraberlik aldı. Ve hiç kazanamadı...
Beşiktaş Taraftarının Kasımpaşa Deplasman Performansı ve Goller;
   Playlist
   1. Maç Başı Üçlü ve Sen Çok Yaşa
   2. Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene
   3. Uğrunda Ölmeyen Fenerli Olsun
   4. Kartal Gol Gol Gol
   5. Efsane Yazdın Tarihe Beşiktaş
   6. Almeida'nın Golü
   7. Pedro'nun Golü
   8. Veli'nin Golü
   9. Pınarbaşı
   10. Bazıları Kupalara
   11. Piyuv Piyuv Piyuv
   12. Bir Derdim Var
   13. Narkotik Uyuma Torbacılar Burada!
   14. Kartal Sever, Sever Sever Ağlatır...
   15. Recep Tayyip Erdoğan Stadında GÜNDOĞDU!
   16. Üçlü
   17. Sex On The Beach

0 yorum to “ 11 Şubat 2014 Kasımpaşa Deplasmanı ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger