16 Şubat 2016 Salı

16 Şubat 1997 Beşiktaş-Fenerbahçe

,
   Galatasaray'ın 4 sene üst üste gelecek şampiyonluk serüveninin, Beşiktaş'ın Şerefli İkinciliklerle daha fazla haşır-neşir olacağı ve bu ortamda Fenerbahçe'nin hiç ortalarda bulunmayacağı bir dönemin başlangıcı 96-97 Sezonu. Ligin 22. haftası oynanırken Galatasaray zirvede devam eder ama Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor takımları arasında çok az bir puan farkı bulunur. 

   Fenerbahçe ligde Altay ile berabere kalıp kupada da Beşiktaş'a elenince Galatasaray derbisi öncesi Lazaroni ile yolları ayırıp 80'lerin sonunda Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapan Todor Veselinovic'i, nam-ı diğer Veysel'i tekrar göreve getirir. Veselinovic önderliğinde Kadıköy'de Galatasaray'ı devirip puanları eşitler Fenerbahçe. Fakat Veysel'in görev aldığı dönemde Beşiktaş'a karşı çoğu zaman başarısız olduğu unutulmuştur.
   Ligin ilk yarısında Kadıköy'de Sergen'in 90'da attığı golle Fenerbahçe'yi deviren, bu maçtan 11 gün önce de Türkiye Kupası'ndan eleyen Karakartal yine 3 puan hedefiyle çıkar sahaya. Bu durum da oyuna yansır tabi ki ve baştan sona üstün bir oyun oynar Karakartal. Fenerbahçe'nin tek net pozisyonu Uche ile yakaladığı pozisyon olurken Beşiktaş çok sayıda fırsattan yararlanamaz, direği ve kaleci Fevzi'yi geçemez. 
   Bu şansızlıklar maçın 84. dakikasında son bulur, Kadıköy'de golü atan Sergen bu sefer nefis bir asist yapar, Ertuğrul bu asisti çok güzel bir kafa vuruşuyla tamamlar ve yıllardan beri süren Fenerbahçe'nin Beşiktaş'tan son dakikalarda gol yeme geleneği devam eder.
   Golden sonra da baskı kuramayan Fenerbahçe İnönü'den puan alamadan boynu bükük ayrılır, Veselinovic yıllar sonra karşılaştığı Beşiktaş'a bir kez daha kaybeder.
Maçtan Sonra Tribünde Açılan Bir Pankart
   Derbiden sonra oluşan puan durumunda Galatasaray 50, Trabzonspor 48, Fenerbahçe 47, Beşiktaş 46 puanda bulunur, lig iyice karışmıştır ve bu durum zirvedeki ilk 3 takıma korku salar.
   Bu galibiyet ileoluşan bir kaç istatistik ise şöyledir; Todor Veselinovic Fenerbahçe'de görev yaptığı süre boyunca Beşiktaş'a karşı tek bir galibiyet almıştır, 5 kez beraberlik tatmıştır ve tam 13 kez sahadan mağlup ayrılmıştır. 96-97 Sezonunda Beşiktaş-Fenerbahçe 4 kez karşı karşıya gelmiştir. Beşiktaş sahadan 3 kez galibiyetle ayrılırken, kupada oynanan ilk maçta berabere kalmıştır. Fenerbahçe bu sezon Beşiktaş'ı hiç yenememiştir. Rasim Kara da bu durumu maç sonrası röportajında dile getirir.
Maça dair son görselimiz 7 Nisan 1997 tarihinde basılan Forza Beşiktaş dergisine ait. Derginin kapağında Ertuğrul'un golünden sonra yaşanan sevinç ve 9 yıl sonra Fenerbahçe tribünlerince 'yeni yapılmış' gibi lanse edilecek beste yer alıyor.

Ve Maçın Özeti;

0 yorum to “ 16 Şubat 1997 Beşiktaş-Fenerbahçe ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger