23 Aralık 2015 Çarşamba

21 Aralık 2013 Beşiktaş-Elazığspor (Kasımpaşa Rte Stadı)

,
 
   2013 Yılının Mayıs ayında başlayan ve günümüze kadar devam eden siyasi bir süreç mevcut. Sırf bu yüzden çok farklı bir hikayesi var bu maçın. 2012'de Taksim'de kutlanan İşçi Bayramının bir sonraki sene Taksim'de kutlanılmasının saçma bir inşaat bahanesiyle yasaklanması ve 1 Mayıs eylemlerinde polis saldırısında en çok etkilenen semtin Beşiktaş olması, yine 11 Mayıs'ta İnönü Stadın'da oynanan son maçta polisin insanlara sebepsiz yere saldırması, stat çevresinde saatlerce çatışma yaşanması, ve Mayıs ayının son günlerinde başlayıp yaz boyunca süren Gezi Parkı eylemleri. Bu eylemlerin hepsinde en önde çArşı pankartının olması.

   Beşiktaş tribününde ve ülkede gündem bu kadar yoğunken yönetimin aldığı "Bir sonraki sezon derbi ve Avrupa maçları Olimpiyat Stadında, diğer maçlar ise Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadında oynanacak." kararı çok tartışıldı. Ve kombineler satışa çıkarıldı.
   Sezon başladı Trabzonspor, Gaziantepspor ve Galatasaray maçları Olimpiyat Stadında oynandı. Gs maçında taraftarlar sahaya girince de 4 maç seyircisiz oynama cezası alındı. Bu durumda da Beşiktaş tribünün ev sahibi olarak Kasımpaşa Rte Stadıyla tanışması da 16. Haftaya Elazığspor maçına ertelendi.
   Tam da maçtan 4 gün önce, mevcut hükümet 2013 yılının son darbesini yer ve tapelerle, ayakkabı kutularıyla, kısacası milyon milyon çalınan dolarla Türkiye çalkalanır. 2013 yılı eylemleri boyunca en popüler olan taraftar grubunun yolsuzluk haftasında başbakanın adı verilen statta bulunacak olması da tamamen tesadüftür. Durum böyle olunca protesto kaçınılmaz olur ve ellerde ayakkabılarla Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı bu yaratıcı besteyle inler;
Neyleyim Kutumdaki Milyon Doları
Sen Şampiyon Olmayınca
Bazen Euro, Bazen Dolar
Beşiktaş Adamın Laylaylaylay


   Tribünde bunlar yaşanırken sahanın da garip bir hikayesi var tabi, maçtan sadece 6 gün önce yine aynı statta bu sefer ev sahibi Kasımpaşa ile oynayan Beşiktaş maçı 2-1 kaybeder, maç esnasında Almeida gole giderken Ryan Donk elinde tuttuğu ikinci topu Almeida'nın önündeki topa fırlatır buna rağmen hakem kırmızı kart göstermez. O maçın belirsizliği ve moral bozukluğu devam ederken oynanır bu maç. Buna rağmen taraftarın desteğiyle ve güzel bir oyunla 4-1 kazanır maçı Kara Kartal.
   Bu maça dair son bir dip not, Beşiktaş'ın Kasımpaşa Rte Stadında taraftarıyla beraber sahne aldığı ilk ve tek maçtır. Sezon başı satılan kombine fiyatlarında açık kale arkası 600 lira kapalı kale arkası 900 liradır. Yani bu kombinenin değeri tek maçlık tam 300 liradır;

Not:
Videoyu Vimeo sayfasında açıp "Download" butonunu tuşlayarak orijinal halini indirebilirsiniz.

0 yorum to “ 21 Aralık 2013 Beşiktaş-Elazığspor (Kasımpaşa Rte Stadı) ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger