30 Eylül 2013 Pazartesi

24 Ağustos 2008 Antalyaspor-Beşiktaş

,

   2008'in Mayıs ayı, 2 yıldır beklenen Asi Ruh'un galası yapılıyor, sahneye çArşı'nın büyükleri çıkıyor, Alen Markaryan eline aldığı mektubu okuyor. 'Galiba biz artık Beşiktaş'a zarar veriyoruz, çArşı'nın, Beşiktaş'ın üstüne çıktığı konuşuluyor. Beşiktaş neresiydi? çArşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki, Şanlı Beşiktaş olmasa çArşı olur muydu ki?' sözleriyle açıklıyor grubun feshini. 

   Hakikaten artık çArşı daha çok konuşuluyordu, kan bağışları, pankartlar, organizasyonlar. Ama illa terk etmek mi gerekiyordu tribünü, hiç mi sosyal pankart olmayacaktı artık? Kafalar bu sorularla karışırken bir de ne idüğü belirsiz 'A Takımı' çıktı ortaya, Anarchy'siz Çarşı. Ne kadar yakışacaktı tribüne? Benimseyebilecek miydik? Ligin başlamasına yakın çArşı geri dönecek söylemleri artarken yine de net olan bir şey yoktu ortada.

   Gün geldi çattı Ağustosun 24'ünde Antalya'da ligin ilk maçına çıkacak Beşiktaş. Maç günü nerede izlesem diye kara kara düşünürken, 100. Yılda bütün deplasman maçlarını izlediğim sezon sonunda maç yayınını kaldıran mekanın tekrar yayına başladığını gördüm. 100. Yıl havası tekrar yakalanırken maça dakikalar kala internete bir fotoğraf düştü Antalya'dan;


   Kafes gibi bir alanda, saatlerce yol geçirip takımın peşinden koşan Beşiktaş'a gönül verenler, en tepede;

ALEM BİTER, ORTAM BİTER, ÇARŞI BİTMEZ...

   Şimdi maçta, lig de başlayabilirdi artık. Maç başladı başlamasına ama Beşiktaş 11'ine başlamamış gibiydi. Aksine lige yeni çıkan Antalyaspor büyük bir iştahla, tazı gibi zencileri Ngwenya ve Dijehoua ile saldırıyor. Sonucunu da 10. dakikada Bieniuk'un golüyle alıyor. Düzelmesi gereken Beşiktaş iken Antalya çıtayı arttırıp baskıya devam ediyor, Dijehoua ile de 36. dakikada 2. golü buluyor. İlk yarı da bu sonuçlar son buluyor.

   İkinci yarı başlıyor Beşiktaş siyah beyaz yüreklerin olduğu kaleye akın ediyor. Beşiktaş baskı kurmaya başlasa da Antalyaspor bir şekilde tutuyor oyunu. Son 20 dakikaya girildiğinde daha da artıyor baskı. Maçın 78. dakikasında Bobo'nun büyük mücadelesiyle top bir şekilde Delgado'nun önünde kalıyor, Delgado gelişine vurup bozuyor büyüyü.


   Büyü bozuldu bir kere, golden iki dakika sonra Holosko sağ kanattan ortalıyor, Bobo deplasman tribünü önünde vuruyor topa 80'de eşitlik geliyor skora, lig de başlamış oluyor Beşiktaş için.


   Golden sonraki 10 dakika rölantide geçer, dakika bulur 90'ı, tam o anda taç atışından bir pozisyon bulur Antalyaspor, Rüştü'nün bakışları arasında direkte patlar Joseph Ngwenya'nın füzesi, çöker kalır Antalyalılar sahada, ama Beşiktaş ayaklanır. Defanstan ileriye gönderilen top Nobre'nin önüne seker, Nobre topu kafayla Bobo'ya aşırtır, Bobo savunmayı saf dışı bırakıp kaleciyle karşı karşıya kalır, yılların çirkefi Ömer yerde sürünürken Bobo boş kaleye gönderir topu.



   15 dakikada atılan 3 gol, gol sonrası takımın tribün önündeki sevinci, deplasman tribününün sevinçten taşar hali. Çok karmaşık, çok enteresan duygular vardır Antalya'da.


   Maç biter yere yığılır kalır bütün oyuncular, sıcağın etkisiyle, mücadelenin yorgunluğuyla, ayaklanabilen siyah beyazlılar tribünle buluşur maç sonunda, böylece zaferle bitecek olan 2008-2009 Sezonu başlamış olur Beşiktaş adına.


Antalyaspor Tribünü Hakkında

   Türkiye'de İstanbul tribünleri dışında 2 çeşit tribün vardır;

   Birincisi deplasmana gelen rakip tribünü adam akıllı karşılayıp, belli bir sayıyla aynı deplasmana giden ve ya deplasmana gelen rakip tribüne saldırıp sonucu ne olursa olsun o rakibin deplasmanına sonucu bile bile giden tribündür. Sakarya, Kocaeli, Ankaragücü gibi tribünleri örnek verebiliriz bu çeşide. Düşman olsa bile düşmanın delikanlısıdır.

   İkincisi ise deplasmana gelen takım taraftarına çoluk çocuk kız erkek dinlemeden saldırıp, İstanbul'a 10 kişiyle bile gelemeyen tribündür. Bu da net olarak Antalyaspor tribünüdür, 24 Ağustos 2008'de oynanan maçta deplasman otobüslerine saldırıp, İstanbul'daki maça bir otobüs bile gelememiştir Antalyaspor tribünü. Aslında kaile bile alınmaması gerekir. İkinci örnek olarak Gaziantep tribününü de verebiliriz.

Beşiktaş'ın Golleri ve Tribünden Pulp Fiction;


Videoyu Vimeo sayfasında açıp "Download" butonunu tuşlayarak orijinal halini indirebilirsiniz.

9 yorum to “ 24 Ağustos 2008 Antalyaspor-Beşiktaş ”

  • 30 Eylül 2013 18:35
    KCKF says:

    Eline sağlık. :) Özet, maçın hikayesiyle daha bir güzel olmuş.

    delete
  • 30 Eylül 2013 18:43

    Teşekkür ederiz. :)

    delete
  • 1 Ekim 2013 02:23
    Unknown says:

    Eline Saglik Ama bir ricam olacakti her hafta boyle seyleri paylasabilirmisin ornegin lig hatirasi ve dunden bugune maclari ben sahsen fenerbahceliyim ama ne olursa olsun nostalji futbol kusagini cok seviyorum boyle her hafta paylasirsan youtube da felan cok sevinirim klavyene saglik

    delete
  • 1 Ekim 2013 08:50

    Tabi ki her hafta paylaşımlara devam edilecek.

    delete
  • 2 Ekim 2013 00:33
    Unknown says:

    Bana o k.erciyesspor karsi olan maclari bekliyorum siyahbeyaz arsiv tmm birini koymussun ama digerini de bekliyorum dunden bugune de 2 tane ozet goruntusu verdi birini ekledin digerini de bekliyorum paylasirsan cok sevinirim

    delete
  • 2 Ekim 2013 03:02
    Unknown says:

    Ve O Kayseri Erciyesspor Besiktas Macinin Da Indirme Linkini Verebilirmisin o Antep Macinda Oldugu Gibi Guzel Olur Indirebilirsek Videolarini

    delete
  • 2 Ekim 2013 17:06

    En kısa sürede bütün maçların indirme linkleri eklenecek.

    delete
  • 3 Ekim 2013 00:03
    Unknown says:

    Ve Dunden Bugune o 06.08.2005 19:00 KAYSERİ ERCİYESSPOR 1 - 1 BEŞİKTAŞ A.Ş. Ilk Hafta Macinin Da Ozetini Bekliyorum Insallah O Erciyes E karsi olan maclari yarin felan koyabilirsinde indiririz sayende klavyene saglik ama mutlaka o maci da bekliyorum 2 mac paylasmisti lig tv

    delete
  • 8 Ekim 2013 12:21
    Adsız says:

    Çok güzel geçen haftasonunun ardından, 2-0'dan 3-2 maçı çevirmek işin kaymağıydı, sezounun ilk maçından İstanbul'a galibiyetle dönüyorduk . Maç sonu tribüne gelen futbolcularımızdan Sivok'un forması da bana nasip olmuştu, halen çoğu deplasmana o formayla giderim:) VictorY

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger