29 Eylül 2013 Pazar

2013/2014 | 5. Hafta Beşiktaş-Galatasaray (22 Eylül 2013)

,

   Çocuktum, Beşiktaş'ın, Barcelona'yı devirişini yeni açığın en tepesinden izlemiştim. 3'ü atıp, 5'i kaçırmıştık. 2 Hafta sonra İngiltere'de rakip Leeds United idi. Barcelona'ya 3 attığımız aklıma geldikçe Leeds United kimmiş 5 atarız diye dolaşıyordum ortalarda, çocuk akılla. Maçı 6-0 kaybettik. O gün net olarak tanımaya başladım Beşiktaş'ı. Neye inanmam gerektiğini neye inanmamam gerektiğini. Ortada bir umutsuzluk varsa, herkes yok gibi görüyorsa Beşiktaş'ı, umut oradadır, Beşiktaş oradadır. Her şey iyiye gidiyorsa Beşiktaş'ta her an bir taş koyulabilir önüne, her an bir terslik çıkabilir.

   Ligin ilk 4 haftası beraberlik bile alınmamış, Bursa'da Bursa eze eze yenilmiş, rakip hafta içi Madrid'den 6 yemiş, maça 4 gün kala 76 bin kişilik stadın bütün biletleri tükenmiş, uzun süre sonra bir derbide Beşiktaş favori. Bu durumda dünyada oynanacak başka bir maç olsa Beşiktaş'ın yerindeki takımın rakibine fark atacağını ezeceğini düşünebilirsin. Ama Beşiktaş olunca, bir de rakip Galatasaray olunca, her şey tersine dönüyor. 

   Son 3 yılda Beşiktaş hiç bir derbi maçına favori çıkmadı, ama çıktı mücadelesini verdi, hep bir terslik çıktı yine kaybetti. Yine aynı şey oldu maçın başından sonuna kadar Fırat Aydınus kararlarını Galatasaray lehine kullandı, Burak Yılmaz'ın elini düzeltip asist yaptığını görmedi. Rakip yetmiyormuş gibi Serdar çıktı topu dışarı atmak yerine ayağında tuttu, gol geldi. Canı sağolsun. Benimsediğim şey o olmasa başka bir şey olacaktı ve Beşiktaş bir şekilde kaybedecekti.

   Maçın en güzel anı 84. dakikada Burak Yılmaz oyundan çıkarken, batı tribünün Burak'ın yüzüne baka baka, 'Hırsız Hırsız Hırsız !' sitemiydi. Burak tabi ki bundan hiç bir şey anlamayacaktı, ama tribün tepkisini güzel bir şekilde verdi.


   Maç sonundaki olaylara gelirsek, Galatasaray forması giyenlerin çirkefliklerine yıllardır katlanıyor tribün, tam olarak olay nasıl gelişti bilmesem de, İnönü Stadın'da biraz daha bilinçli kitle olduğu için insanlar birbirlerini tutabilir sakinleştirebilir, ama Olimpiyat Stadı'nda bu pek mümkün değil. Ne olursa olsun yine Beşiktaş'ın canı yandı. Ama en başında belirttiğim gibi kötü günlerde güneş gibi doğmasını bilir Beşiktaş, böyle olacağını da adım gibi biliyorum.

Ve Maçın Özeti;


Maçın Özeti İndirme Linki;


Not: İndirmek için maçı seçip altta çıkan download seçeneğini tıklayın.

0 yorum to “ 2013/2014 | 5. Hafta Beşiktaş-Galatasaray (22 Eylül 2013) ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger