26 Haziran 2013 Çarşamba

31 Ekim 2002 Deportivo Alaves-Beşiktaş

,

   Dün Uefa'nın verdiği kararla bir yıl daha  Avrupa'dan ayrı kalacağımız resmileşmiştir. Madem öyle biz de Beşiktaş'ın 96-97 sezonundan sonra Avrupa'da en başarılı olduğu, efsanevi 100. yılını hatırlayalım.


   Kara Kartal 1. turda Sarajevo'yu eleyip 2. turda İspanyol Alaves ile eşleşir. İlk maç deplasmanda ikinci maç ise Dolmabahçe'de oynanacaktır. İlk yarıda Alaves'in bir topu direkten dönüyor, 15 dakika sonra İlhan çok net bir pozisyonu kaçırıyor. Dakika 30'u  gösterdiğinde Kaan Dobra sağ kanatta kapar topu, içeriye doğru pasını gönderirken savunmaya çarpar top ağlara gider. Deplasmanda altın değerinde bir gol kazandırır takımına Dobrovski.

   İkinci yarı 70'e kadar rölantide gider oyun, Alaves bu dakikadan sonra bastırmaya başlar, nette bir gol kaçırır. Maçın bitimine 5 dakika kala İlhan çok daha boş durumda turu getirecek golü kaçırır. Hakem de inanılmaz kritik hatalar yapmaya başlar.


   O zamanlar bizim evde adetti, Avrupa maçından önce meşale alınır, Beşiktaş kazanırsa balkonda yakılırdı. Kornerle alakası olmayan bir pozisyonda korner çalar hakem, elde meşale ve çakmakla pozisyonun geçmesini bekleriz. Abelardo vurur kafayı, önce Cordoba'ya sonra da direğe çarpan top ağlara girer. Meşaleyi yakmadan içimizdeki ateşi söndürür bu gol. Maç boyu hakemin yaptığı hatalara, son dakikada çalınan inanılmaz kornere Lucescu bile dayanamaz dalar sahaya. Maç böyle biter.


   Neyse ki Beşiktaş, İstanbul'da Alaves'i 1-0 devirip 3. turda Dinamo Kiev'in rakibi olur. İstanbul'daki maçta stat anonsçusu abinin son dakikalarda yaptığı 'Yeni Açık 2 dakika kaldı, Kapalı haydi son bir dakika' çağrıları hala kulağımda çınlamaktadır.

   Not: Dolmabahçe'deki maçın özet görüntülerini yıllardır aramaktayım.

   Maça dair diğer resimler;
Kara Kartal İspanya'ya uçuyor;


Maç öncesi antrenman;


Nihat Kahveci'nin ziyareti;



Deplasman Tribünü;


Maç içinden;

  

Ve Maçın Özeti;



3 yorum to “ 31 Ekim 2002 Deportivo Alaves-Beşiktaş ”

  • 3 Temmuz 2013 17:32

    Güzel anılar. Daha dün yaşanmış gibi hatırlıyorum. Akşam şu maçın özetine bakayım evde. Bende yoksa kimsede yoktur. Öyle de iddialıyım hani. Özet demişken, 100. yıl bir sürü efsane maçımız var. Diğer maçlar var mı arşivinizde? :) Yoksa Beşiktaşlıdan Beşiktaşlıya siyah beyaz bir hediye vermek isterim bu yazıdaki anlatım güzelliğinin üzerine ;)

    delete
  • 3 Temmuz 2013 19:17

    Yorum için teşekkürler arşivde tek tük eksikler var Alavaes maçı da bunlardan biri. Eğer varsa paylaşırsanız sevinirim. :) Diğer bütün konular için siyahbeyazarsiv@gmail.com adresinden paslaşabiliriz.

    delete
  • Bu yorum yazar tarafından silindi.
    3 Temmuz 2013 22:37

    Bu yorum yazar tarafından silindi.

    delete

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger