1 Ocak 2013 Salı

6 Mayıs 2012 - Galatasaray-Beşiktaş

,

   2011-2012 Sezonunun son evreleri, süper final mücadelesi. Sezon başında şikeyle suçlanan Beşiktaş ve Fenerbahçe  bir anda şerefli takım haline gelen, berbat bir sezondan sonra *İmparatoruna kavuşan Galatasaray ve Türk futbolunu *kurtarmak için icat edilmiş çok Süper Final.

   İşte bunların gölgesinde geçen bir sezon, bütün derbilerde iyi oynayıp bir türlü istediğini alamayan Beşiktaş dördüncü ve son kez Galatasaray'ın karşısına Türk Telekom Arena'da çıkıyor. Ligde oynanan ilk maçta Şeref Bey'de Beşiktaş saldırır saldırır, Galatsaray beraberliğe oynar, Eboue yatar, Muslera degajı 15 dakikada yapar, şerefli takım Galatasaray mükemmel bir sonuçla alır deplasmanda beraberliği, ikinci yarıda Arena'ya tonla eksikle çıkar Kara Kartal, iki kez bulur beraberliği, Elmanderin faulüne engel olamaz ve 3-2 biter mücadele. Süper Finaldeki ilk maçta baskılı bir oyunla 2-0 kazanan Galatasaray olur. Ve çıkılır son olarak Arena'ya.


   Fenerbahçe, Trabzon'da puan kaybedip Galatasaray Beşiktaş'ı yenerse şampiyonluğunu ilan edecek  Beşiktaş'ı yenmek kolay yeter ki Fener kaybetsin. Semt içerisinde herkesin ortak görüşü bu akşam Galatasaray şampiyon olmasın yeter gerisi *Dünya Derbisi sahiplerinin düşüneceği iş.
 

   Nitekim Trabzon'dan ard arda gol haberleri gelir, şampiyonluk hayalleri yavaştan suya düşer, ama Arena'da durum rahat, ilk yarıyı 2-0 önde kapatır Galatasaray. Top çevirirler, umursamazlar Beşiktaş'ı. Beşiktaş yine kaçırır, kaçırır, kaçırır.

        

   Ve aşağıda  izleyeceğiniz harika bir bölüm başlar, önce Holosko vurur kafayı, bir dakika geçmeden Pektemek'in topunu savunma sokar kaleye. 2-2. Galatasaray karşısında bu sene bir türlü alınamayan galibiyete ramak kala, tribünler, şampiyonluk için hazırlanan içlerde patlayan meşaleler, yedek kulübesi gelir ekrana, dünyaya tepeden bakan insanların korku dolu, şaşkın suratları var.


   Galatasaray vakit geçirir ve maç bu skorla biter. Galatasaray hiçbir şey kaybetmez, Beşiktaş hiçbir şey kazanmaz, somut hiçbir etkisi olmamıştır o iki golün. Ama daha önemlisi düşünceleri aptala çevirmektir ve başarır bunu Beşiktaş, kupa ve galibiyet kazandırmadı o iki gol ama yine gurur verdi taraftarlarına o gece.
 
   İşte o son 10 dakika;


0 yorum to “ 6 Mayıs 2012 - Galatasaray-Beşiktaş ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger