28 Ağustos 2013 Çarşamba

2013/2014 | 2. Hafta Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş (26 Ağustos 2013)

,

   Beşiktaş'ta bir gelenektir, gelecektir, liderlik maçında puan kaybetmek. Pazartesi sabahı bunun heyecanıyla, 'Yine mi?' sorularıyla uyandı siyah beyaz yürekler. Ucunda ne olursa olsun, öylesine oynanan Beşiktaş maçı bile El-Clâsico'dan daha büyüktür bizim için. Maçın saati 21.45 olunca geçmek bilmedi zaman.

    Başladı, sonunda liderlik olan mücadele, maça iyi başlasak ta 11. dakikada Atiba'nın rakibe doğru gelişi penaltının habercisiydi. Çalınır mı çalınmaz mı bir muamma ama bence ağır bir karardı. Geçen sene iki kere lider olma şansımız vardı, İnönü'deki Sivas ve İ.B.B maçları. Aynı o maçlardaki gibi 1-0 geriye düştü Karakartal.

   Golü yer yemez şahlanıp çok geçmeden eşitliği yakaladık Manual Fernandes'in zeka üstü vuruşuyla.


   Liderlik artık daha yakınken önce Tolga kafasına aldığı darbeyle sakatlandı, sonra 2. golü buldu Erciyes. Gol değil de Tolga'nın ambulansla stattan götürülmesi daha çok üzdü.  

   Taraftarın morali bozulurken, bütün sanal alemde futbolcular ve teknik ekip daha 2. haftada takımdan gönderilirken, soyunma odasında bir şey olmuş, öyle çıkmış sahaya Beşiktaş. Daha ikinci yarının 6. dakikasında Gökhan Töre'nin nefis golü. Ondan 14 dakika sonra Escude'nin kafa golü gelince, liderlik 144 hafta sonra 25 dakika mesafededir sadece Siyah-Beyaz'a. 


   Golü yer yemez takımın geri çekilmesi sinir bozucuydu, ama yine de fazla sürmedi. Almeida 88. dakikada liderliği getirdi. Kişisel bir görüş olarak belirtirsem Almeida yerine Enaramo oynasaydı maç daha farklı bitebilirdi.

   Öyle ve ya böyle, ne kadar sürer bilemeyiz ama artık Beşiktaş lider. 


   Tribüne gelirsek, deplasman maçlarında, televizyonda bizimkilerin sesini duyunca, maçın skoru ne olursa olsun mutluluk kaplar içimi. Orada bizden birilerinin olduğunu bilmek, en az Dolmabahçe'deki kadar takımın desteklenmesi, kısacası takımın yalnız kalmadığını görmek huzurlu uyutur o gece beni. Bu maçta da güzel bir deplasman performansı sergiledi Beşiktaş tribünü. Bu sene her maçta 34. dakikada duyacağımız slogan, hükümetin kalesinde olunmasına rağmen yine atıldı. Her duyduğumda tüylerimi diken diken eden tezahurat 4. gol sonrası inletti Kayseri'yi.

'Oley oley oley oleeeey Şampiyoooooon Beşiktaaaaaş !'


34. Dakika Lit Tv Çekimi Kısık Sesli, Islıklı Her Yer Taksim Her Yer Direniş !


   Kişisel : Tromso maçı sonrası bu maçı da kahvede izlemek nasip oldu. Yıllar sonra kahvede maç izleyince enterasan oluyor. Kahvedekilerin net kararı Atiba ve Ersan'dan topçu olmaz. Özellikle Atiba'ya resmen büyü yapılıyor. Adam top kaptırdıkça etraftan ben demiştim sesleri yükseliyor. Her şeye rağmen Atiba'dan ümitliyim, adam bir kere zenci.

Ve Maçın Özeti;

       

Maç Özeti İndirme Linki;


0 yorum to “ 2013/2014 | 2. Hafta Kayseri Erciyesspor-Beşiktaş (26 Ağustos 2013) ”

Yorum Gönder

 

Arşivde Canlanır Koskoca Mazi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger